Pelan Pemasaran (MyTopup2You)


Bagaimana anda boleh menjana pendapatan lumayan melalui perniagaan Topup?

Permintaan terhadap topup adalah konsisten, contohnya setiap bulan, Pak Abu membelanjakan RM100 untuk membeli topup. Anda juga begitu bukan? Setiap minggu anda topup.

Jom lihat bagaimana pelan pemasaran yang menguntungkan jika anda mendaftar sebagai Agen jual topup bersama mytopup2you.


PELAN 1 : Menjana pendapatan sebagai penjual topup

Jumlah pengguna topup sememangnya ramai, setiap hari jumlah pengguna topup semakin bertambah, lihat sahaja di kawasan kejiranan anda. Berapa orang yang menggunakan handphone? Majoriti pengguna handphone menggunakan topup. Berapa kali mereka topup dalam seminggu? Sebulan? Malah ada juga yang topup sehingga 2 kali sehari.

Katakan kawasan kejiranan anda mempunyai 400 orang pengguna topup Celcom dan purata setiap seorang daripada mereka akan menggunakan topup RM40 sebulan. Jadi jumlah keseluruhan penggunaan topup di kawasan anda ialah RM40 X 400 = RM16,000 sebulan. Jika anda mendapat keuntungan sebanyak 4% hasil jualan anda daripada jumlah penggunaan topup di kawasan anda iaitu 4% daripada RM16000, anda akan mendapat RM640 sebulan sebagai penjual topup.


Pelan 2 : Menjana pendapatan dengan mendaftarkan downline

Yuran pendaftaran downline anda ditetapkan sendiri oleh anda. Anda akan dikenakan cas sebanyak RM5 sahaja bagi setiap pendaftaran downline anda.

Katakan anda sebagai pemilik First Retail (FR) dan yuran untuk setiap pendaftaran Second Retail (SR) ialah RM30. Seorang kawan anda berminat untuk menjual topup dan ingin mendaftar sebagai Second Retail (SR) di bawah anda. Dia akan membayar RM20 kepada anda untuk pendaftaran tersebut dan anda mendaftarkan dia sebagai Second Retail (SR). Hasil keuntungan yang anda memperolehi daripada pendaftaran tersebut ialah RM20 (Yuran pendaftaran) - RM5 (cas syarikat) = RM15

RM15 untuk satu pendaftaran downline, agak lumayan bukan?

Jika sebulan anda berjaya mendaftarkan seramai 6 orang sebagai Second Retail (SR) anda, keuntungan yang anda dapat ialah RM15 X 6 = RM90

Lihat bagaimana anda boleh menjana pendapatan lumayan dengan hanya mendaftarkan Third Retail (TR) sebagai downline anda:

RM5 (Yuran Third Retail (TR) X 10 orang/bulan = RM50

Katakan anda mendaftar Pakej Master Plan (M), anda boleh mendaftarkan pakej-pakej lain sebagai downline anda tanpa Had.

Jika Anda Memilih Pakej Ekonomy Plan (TR), Anda Hanya Boleh Membeli Dengan Murah Untuk Jualan Atau Kegunaan Sendiri Dan Tidak Boleh Mendaftar Economy Plan (TR) Dibawah Anda.

Third Retail (TR) adalah Pakej Khas Untuk Remaja & Individu Yang Kurang Berkemampuan.


Pelan 3 : Menjana pendapatan dengan komisyen jualan downline anda

Pendaftaran downline anda diibaratkan seperti anda membuka cawangan kedai topup anda. Anda akan mendapat komisyen apabila downline anda menjual topup.

Lebih ramai downline anda, lebih banyak cawangan kedai topup anda dan lebih banyak komisyen yang akan anda dapat.

Singkatan : First Retail (FR), Second Retail (SR), Third Retail (TR)

1) Katakan Anda pemilik pakej First Retail (FR). Anda boleh mendaftarkan Third Retail (TR) sebagai downline dan pendaftaran Third Retail (TR) oleh First Retail (FR) tiada batasan. Jika TR membuat jualan C10, TR akan mendapat keuntungan 30 sen manakala  FR akan mendapat komisyen 2.5 sen.

Contoh pengiraan:
Anda mempunyai 1000 downline, setiap downline menjual topup paling minima ialah RM10 sehari. Komisyen yang anda perolehi ialah 0.25% X RM10(jualan minima seorang downline sehari) X 1000 downline X 30 hari= RM750/bulan.

Berapa target bilangan downline anda? Tidak mustahil anda boleh mempunyai sehingga 100,000 downline dengan hasil pendaftaran downline yang downline anda lakukan sendiri.

Semakin ramai downline anda, semakin banyak komisyen yang anda dapat.

Adakah mustahil untuk anda menjana pendapatan LIMA ANGKA dengan topup? Cuba anda gabungkan ketiga-tiga pelan tersebut, berapa yang anda akan dapat??

 
P/s: Pengiraan ini hanyalah contoh, pendapatan sebenar mungkin di luar jangkaan bergantung kepada usaha anda sendiri.